Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier >Orthodoxalia > Heiligen Per Dag > 17 juni
17 juni
Vladyko Joan
ManuŽl, Sabel en IsmaŽl

Eveneens op deze dag:
Alena van Dilbeek en Vorst
Isauros en zijn Gezellen
Hervť van Bretagne


boxen

ManuŽl, Sabel en IsmaŽl

 

 

De drie broers werden door de koning van PerziŽ naar Keizer Julianus gezonden om een verdrag te bespreken. Zij kregen een ontvangst, hun rang waardig, en Keizer Julianus nodigde hen uit om hem te vergezellen op zijn inhuldigingstocht in BithyniŽ.

In Chalcedon was deze blijde intrede een reden voor een groot en heidens offerfeest. De keizer liet hen bij monde van zijn kamerheer uitnodigen om daaraan deel te nemen, wat zij kordaat weigerden. Dit wekte bij de keizer de hoogste ergernis op, zodat hij de drie broers ogenblikkelijk liet doden en hun lichamen liet verbranden. Hevig verontwaardigd door de behandeling en de dood van zijn gezanten, verklaarde de koning van PerziŽ de oorlog aan Keizer Julianus, die tijdens deze strijd het leven liet.

 

Kondakion t.2

 

Het geloof aan Christus heeft uw hart geraakt * en in dat geloof hebt gij Zijn kelk gedronken. * Daardoor is de hoogmoed van het ongeloof ter aarde gestort, * Heilige Martelaren. * Door uw getal wijst gij op de Drievuldigheid. ** Bid ook zonder ophouden voor ons allen.

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden