Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Ayacucho
Webwinkel   Sitemap | U bent hier > Weeshuis > Archief > reisverslag november 2004 - deel 2

Go to MP3player

Met de groeten van Hendrik Blomme uit Peru (deel 2)

Nieuwpoortse vlag boven Ayacucho

De verbroedering is officieel beklonken. De vlaggen werden gehesen en zowel Handrik als burgemeester Crabbe mogen zich voortaan ereburgers van het district Jesus Nazareno noemen (Foto Hendrik Blomme).

- Vorige week kon men lezen over het wedervaren van Nieuwpoortenaar Hendrik Blomme in Peru. Trouw aan zijn woord geeft Hendrik ons ook deze week vanuit het verre Ayacucho een stand van zaken.

De tweede week zit er bijna op. Sinds zaterdag 20 november is er opnieuw water op de berg. Er was namelijk gedurende drie dagen geen water beschikbaar door een breuk in de waterleiding. Naar de oorzaak hiervan hebben we het raden. De groep studenten die hier zijn tenten zal oplaan gedurende de zomervakantie 2005 zal prachtig werk kunnen verrichten. Intussen schieten de werken voor de ruwbouw van de uitbreiding van het weeshuis op. De uitbreiding is mogelijk mede dankzij de hulp van de stad Nieuwpoort. Orlando, Michel, Camilo, Olmer, Calixto, Mardonio, Eduardo, Ruben, Jonathan en Nelson zullen zeer gelukkig zijn, wanneer de werken voleindigd zijn. Zaterdag 20 november werden we officieel ontvangen door de burgemeester van het district Jesus Nazareno-Ayacucho, dokter-chirurg Amilkar Huancahuari. Het volledige schepencollege, een vertegenwoordiging van de generaal van het leger, alle personeelsleden van het district, een fanfare van het leger, een Peruaanse volksgroep, de leerlingen van de plaatselijke basisschool en inwoners van het district waren allemaal aanwezig. Na een inleidend gedeelte op het stadhuis volgde een optocht door de belangrijkste straten van het district Jesus Nazareno, de Peruaanse vlag en uiteraard ook de vlag van de stad Nieuwpoort. De optocht werd afgesloten met het hijsen van de vlaggen op het plein voor het stadhuis. Daarna volgden de toespraken door de burgemeester, door mezelf, afgewisseld met achtergrondinformatie over Nieuwpoort, België en Europa, verwoord door de secretaris van het districht, en opgeluisterd met lokale muziek en dans. Ik kreeg de eer uitgeroepen te worden tot ereburger van het district, samen met burgemeester Roland Crabbe.

Er werden notulen van de beslissingen betreffende de verbroedering van de stad Nieuwpoort meegegeven om af te geven aan burgemeester Crabbe. De stad Nieuwpoort ontving bij deze een prachtig geschenk namens het district. ( zie foto) Burgemeester Dr. Amilkar Huancahuari drukte ten slotte de hoop uit spoedig de burgemeester en de leden van het schepencollege te mogen leren kennen.

De kinderen van de baisschool hadden allemaal kleine vlaggetjes van de stad Nieuwpoort in de hand en in een tekst voorgelezen door een leerling van deze school, was het district al verbroederd met de stad New York! De verbeelding van de kinderen hé!

Zonnecrème factor 15

Het weer is hier nog steeds verschroeiend heet, niettegenstaande een zonnecrème factor 15, zijn we allen aardig verbrand en lopen we rond als kreeften. Anders mogen we niet klagen want van diarree zijn we voorlopig gespaard gebleven. Intussen heb ik mijn eerste pil Malarone genomen om gewapend te zijn tegen malaria want op dinsdag 23 november, om vier uur 's morgens vertrekken we naar de jungle met een jeep en een begeleider - Edgar is zijn naam - voor een dag of vier;... een bezoekje brengen aan vrienden op Muncherinchi, de plaatselijke nativo's bezoeken, en tevens een bezoek brengen aan Louisiana, een dorp met een hotel waar Jean Jacques Cousteau in het verleden drie maanden vakantie heeft doorgebracht. Het hotel ligt er nu verlaten bij wegens het probleem met het Lichtend Pad, maar de concierge vertelde mij drie jaar geleden dat we steeds mochten terugkeren en er gratis verblijven. Benieuwd hoe het verder zal verlopen.

Dat lees je dan wel in het volgende en meteen ook laatste verslag!

(Hendrik Blomme)

 

ga naar deel 1 - deel 3

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden