Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier > Broederschap > Welkom

Vladyko Joan

Orthodoxe gemeenschap
in rouw

 

De begrafenis
op zaterdag 19 januari 2019
om 10u30
in het Orthodox klooster
Moeder Gods Troosteres der Bedroefden,
Rousdammestraat 1, Diksmuide

 

voor vragen kan u terecht bij
Ašron Blomme,
0497 06 65 41,

 

Français


Herdenking ontslaping Vader Thomas - 11 en 12 januari 2020

 

Aanstaand weekend van 11 en 12 januari herdenken wij het ontslapen van Vader Thomas op 11 januari 2019, de stichter van het klooster "Moeder Gods Troosteres der bedroefden" en haar parochie
Waarbij er
op zaterdag 11 januari Liturgie gevierd wordt om 08:00 uur


en op zondag 12 januari Liturgie om 10:00 uur, waarna op zondag iedereen wordt uitgenodigd na de Liturgie, in de parochiezaal. In Christus, Vader Joan, hegoumen Orthodox Klooster, "Moeder Gods, Troosteres der Bedroefden"------

 

Ik ben de Ikoon van Uw onzegbare heerlijkheid, al draag ik ook de wondetekenen van mijn fouten.

 

De Orthodoxe gemeenschap over heel Europa neemt met grote droefheid afscheid van Archimandriet Thomas (Geert Jacobs), stichter en abt van het enige Orthodoxe mannenklooster in BelgiŽ. Met de steun van een kleine groep gelovigen stichtte Archimandriet Thomas het Orthodox klooster van de Moeder Gods Troosteres der Bedroefden in het dorpje Pervijze, een deelgemeente van Diksmuide. Dit bescheiden klooster groeide, ondanks heel wat uitdagingen, in de loop der jaren uit tot een baken van hoop en licht voor orthodoxen en christenen in binnen- en buitenland. Er ontwikkelde zich ook een bloeiende parochie, waar christenen van allerlei nationaliteiten en afkomst een thuis vinden. De abt, die bijzonder aanzien genoot bij de verschillende Orthodoxe gemeenschappen, overleed op 11 januari 2019.

 

Heb medelijden, Meester, met uw schepsel en reinig mij in Uw barmhartigheid

 

ďArchimandriet Thomas stond klaar voor elkeen die hem om hulp en/of advies kwam vragen. We zullen onze herder ontzettend missen, maar we zijn tegelijk heel erg dankbaar voor het geschenk dat Archimandriet Thomas was voor deze wereldĒ, vertelt hypodiaken Jozef (Hendrik Blomme). De inzet van de abt was voelbaar tot in Ayacucho, Peru, waar de ngo Conaf sinds 1996 een weeshuisproject ontwikkelde om ook aan de andere kant van de wereld de noden van zwakken en kwetsbaren te lenigen.
ĄAls blijk van waardering vragen we dan ook om geen bloemen of kransen te voorzien, maar wel een bijdrage voor de kwetsbaren in de maatschappij te willen schenken via het kloosterĒ, besluit Archimandriet Johan (Ivan Remmery).

 

Schenk mij het vaderland, waarnaar ik zozeer verlangd heb, en doe mij thuiskomen in het Paradijs.

 

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 19 januari 2019 om 10u30 in het Orthodox klooster Moeder Gods Troosteres der Bedroefden, Rousdammestraat 1, Diksmuide. Allen die een laatste groet willen brengen aan Archimandriet Thomas kunnen dat tot dinsdag doen in het Funerarium Dezutter, Langestraat 109, Nieuwpoort. Op woensdag, donderdag en vrijdag kunt u tussen 15u en 19u terecht in het Orthodox Klooster Moeder Gods Troosteres der Bedroefden.

Het klooster verzoekt u om u voor eventuele verdere vragen te richten tot
contactpersoon Ašron Blomme,
0497 06 65 41,
aaronblomme@gmail.com

 

Op zaterdag 19 januari geldt er tijdelijk éénrichitngsverkeer in de Rousdammestraat. U kan de kerk dus enkel bereiken vanuit Pervijze of Diksmuide! ... zie een plan hierbij in bijlage.

 

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden