Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier >Orthodoxalia > Heiligen Per Dag > 11 augustus
11 augustus
Vladyko Joan
Taurinus van Evreux

Eveneens op deze dag:
Nafeest Transfiguratie
Gerion van Kamerijk
Euplus van CataniŽ


boxen

Taurinus van Evreux

 

Het leven van Taurinus is bekend door een manuscript uit de 10de eeuw, dat een kopie was van een origineel geschrift uit de 9de eeuw, van de hand van monnik Deodatus. Deze monnik wist, naar de gebruiken van die tijd, de ware feiten overvloedig op smaak te brengen met wonderlijke verhalen. Zo blijkt dat Taurinusí moeder tijdens haar zwangerschap door een Engel werd ingelicht dat het kind dat zij zou baren, voor de wereld zeer betekenisvol zou zijn. Haar zoon werd inderdaad de eerste bisschop van Evreux, vermoedelijk rond de jaren 375-440.

 

Troparion t.3

 

Als een apostel hebt gij Gods Woord verkondigd * en als bisschop hebt gij zonder ophouden gebeden * tot de algoede Koning van het heelal, ** om de grote genade voor allen die u gelovig aanroepen.

 

Kondakion t.2

 

Gij waart een apostel van Christus, Roemrijke Bisschop Taurinus. * Gij hebt het Evangelie gebracht * aan de volkeren die de duivel vereerden. * Gij werd gegeseld en in de gevangenis opgesloten, * maar als een andere Paulus hebt gij voor alles God gedankt. * Laat nu ook over ons uw genegenheid stralen ** en bescherm ons, daar gij onze herder zijt.

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden