Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier >Orthodoxalia > Heiligen Per Dag > 03 augustus
3 augustus
Vladyko Joan
Antonius de Romein

Eveneens op deze dag:
Isaškios van Constantinopel


boxen

Antonius de Romein

 

 

Antonius werd in het jaar 1065 geboren te Rome. In die tijd scheurde de Oosterse Kerk zich af van de Latijnse en werden alle Orthodoxe Christenen door de Latijnse clerus vervolgd. Hierdoor verdeelde Antonius zijn vele bezittingen onder de armen, vluchtte weg en leefde gedurende 20 jaar als kluizenaar in de woestijn aan de rand van de zee. Daar stond hij gedurende 40 maanden op een rots, die hem op een wondere wijze langs de brede Wolchov-rivier naar Novgorod bracht. Antonius was een geheimzinnige figuur, die het centrum was van vele wonderen.
In het jaar 1117 stichtte Antonius te Novgorod het Klooster van de Geboorte van de Moeder Gods, waar hij als abt leefde en leerde en 30 jaar later in vrede overleed.

 

Kondakion t.8

 

Hoewel gij in Rome waart opgevoed, * zijt gij eerst in Rusland tot een zegenrijke bloei geraakt. * Door het zware werk der ascese hebt gij u daar aan God welbehaaglijk gemaakt * en Hij heeft u daarvoor de gave der wonderen geschonken. * Wij roepen tot u uit geheel ons hart: ** ďVerheug u, Heilige Vader Antonios!Ē

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden