Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier >Orthodoxalia > Heiligen Per Dag > 23 mei
23 mei
Vladyko Joan
Leontios van Rostov

Eveneens op deze dag:
MichaŽl van Synnada


boxen

Leontios van Rostov

 

 

Leontios van Rostov was van zijn vroege jeugd monnik in het Holenklooster te Kiev. Tijdens het jaar 1051 werd hij Bisschop van Rostov, dat toen nog een ongelovig gebied was. Hij bracht velen tot Christus en had daardoor ook veel te lijden. Hij stierf de marteldood (op 23 mei?) in het jaar 1077.

Vandaag wordt het vinden van de onbedorven relieken van deze wonderdoener in het jaar 1164 herdacht, alsook alle andere Heiligen uit Rostov.

 

Troparion t.4

 

Gij hebt deel aan de roem der Apostelen, * trouwe Voorbidder voor ons bij God. Door uw deugd zijt gij naar de hemel opgegaan * en uw liefde richt zich tot ons die u liefhebben. * Het ongelovige volk hebt gij tot Christus bekeerd. * Daarom juicht gij met de Engelen voor de Troon van de Drie-Eenheid * en voor Christus, de Koning van het heelal. * Bid, Heilige Leontios, ** dat onze zielen worden gered.

 

Kondakion t.4

 

Om de reinheid van uw leven * heeft de Heer Die alles ziet, * Zijn Licht in uw ziel geplant * om door uw leer de mensen tot inzicht te brengen, ** eerbiedwaardige Bisschop-Martelaar Leontios.

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden